Praktijk Medium Helder - Boodschap
RSS

Recente posts

Column
Schrijven van een dichter en cliënt
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Schrijven van een dichter en cliënt

Schrijven van een dichter,Cliënt........ 

Er is meer tussen hemel en aarde. Je hoort het zo vaak. Maar zodra het gesprek over mediums gaat, dan komen we in een lacherig sfeertje terecht. Kruidenvrouwtjes, kaartlegsters, zij die praten met gene zijde, kortom: charlatans, enkel hier om ons het geld uit de zakken te kloppen. Of, zoals ik laatst hoorde: “Ik geloof alleen in 'medium' als het over biefstuk gaat.” Zo staat het er blijkbaar voor.
 Nu de realiteit. Te beginnen met de sociale media. Hoevelen van ons die een kind, vader, moeder of een andere dierbare verloren hebben, posten er berichten waarin wij het woord rechtstreeks richten tot de overledene? Bijvoorbeeld:“Lieve papa” of “Lieve dochter”. Het is cru om onder dat soort post te zetten: “Hee, hij of zij is dood hoor. Neen, we richten ons woord tot de overledene in de verwachting dat hij of zij er iets van meekrijgt. Toch? 
 Laten we nu eens open staan voor de mogelijkheid dat er mensen onder ons zijn die die connectie daadwerkelijk kunnen maken. Zij kunnen de energie van hen die ons verlaten hebben 'lezen' en ermee communiceren. 
 Nog zo'n uitspraak: “The body is The vessel of the soul” oftewel: Het lichaam is het vaartuig van de ziel. En laten we nu even aannemen dat bij het sterven het vaartuig wegvalt, wat gebeurt er dan met de ziel? In veel religies gaat de ziel naar een soort van hemel, maar verliest de ziel daardoor de gave van het communiceren? Zolang we niet openstaan voor andere gedachten dan de gangbare, worden we ook niets wijzer. 
 Toegegeven, er zijn er velen die misbruik maken van de ware gave 'medium'. Ik persoonlijk zie het meer als een juk dan als een gift. Als maatschappelijk werker heb ik teveel en te vaak in crematoria gestaan, maar het was altijd wel een einde. Stel je voor dat jij, nadat iemand is gestorven, nog immer in staat bent om met de overledene te praten? Al dat verdriet en schaamte op te pikken? Dat is toch geen pretje en dan druk ik me voorzichtig uit. 
 Ik ben zelf nuchter opgevoed. Dood is dood en dat is dat. Argumentloos overigens, maar wel heel stellig. Zaken als hooggevoeligheid waren in mijn jeugd gewoonweg niet aan de orde. Maar tegenwoordig denk ik daar heel anders over. Voor mij begon de ommekeer toen ik een dame ontmoette, een medium zo je wilt. Niet zo een die ermee te koop loopt of er een vorm van eigenwaarde uithaalt. Meer iemand als ik, een maatschappelijk werker, maar dan voorbij de grenzen van het sterven. Wendy heet ze. En ik heb voorheen al vele mediums weggehoond, totdat ik ervoer dat iemand als Wendy dit bloedserieus neemt. Wie ben ik dat ik zomaar de wijsheid in pacht heb? 
 Haar werk is eigenlijk zo mooi, zo sterk. Het is feitelijk niet eens werk, het is wie zij is. Een schakel. Een hardwerkende schakel.
 Ik herinner me een verhaal dat mijn vader me eens vertelde. Hij kwam in zijn hoedanigheid van arts bijeen oudere vrouw die geesten zag. Ze vertelde hem niet in een bepaalde stoel te gaan zitten, omdat er als 'iemand' zat. Toen ze hem vroeg of hij ook kon zien dat de stoel bezet was, zei hij uit respect voor haar: “Het spijt me, ik bezit die gave niet.”
En ik bezit die gave ook niet, ik zie slechts lege stoelen. Maar ik heb een herboren respect voor hen die het anders zien. Dankzij Wendy is mijn horizon verbreed. En nog benijd ik haar geenszins. Laat mij maar helpen tot het sterven daar is. Ik weet nu gelukkig wel dat waar ik afhaak, lieve mensen het overnemen. Het leven is mooi. 


Thierry P. Dinjens 

2 Reacties op Schrijven van een dichter en cliënt :

Comments RSS
Fera on dinsdag 20 maart 2018 14:13
Oh wat mooi. En zo fijn om te lezen!
Reageren op een reactie


aaa replica horloges on zondag 15 juli 2018 10:26
I'm actually really stressed right now because I am spending so much for repairs and hone reconstruction.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment